larenkentweereenatelierroute_1laren

Laren kent weer één atelierroute

10 nov.- De strijdbijl tussen de twee rivaliserende atelierroutes in Laren is begraven. Volgend jaar, op 15 en 16 mei, is er weer één route langs de verschillende ateliers en expositieruimtes, zo laten Marlinda Renes (voorzitter Stichting Atelierroute Laren) en Betsy Veenman (voorzitter Stichting Kunst in Laren) weten. De afgelopen drie jaar werden in het kunstenaarsdorp Laren twee routes georganiseerd. Eén door de Atelierroute Laren, die negen jaar geleden startte en de deelnemers via ballotage selecteerde en één door de stichting Kunst in Laren die drie jaar geleden begon en zonder ballotage werkte.

Hemelvaart
De besturen van beide stichtingen waren het afgelopen zomer in afzonderlijke vergaderingen over eens dat het zo niet langer kon. Voor het bezoekende publiek was het allemaal erg onduidelijk. De afgelopen maand zijn de besturen van beide routes dan ook bij elkaar gekomen en hebben met goedkeuring van hun achterban de handen ineengeslagen en besloten om volgend jaar tijdens het Hemelvaart-weekend de deuren van de ateliers van alle deelnemende kunstenaars wijd open te zetten.

Glossy
Ter gelegenheid van het tweede lustrum van de (oorspronkelijke) route verschijnt in Laren een glossy Art-magazine dat huis-aan-huis gratis wordt verspreid, zodat het publiek de keuze heeft kennis te maken met maar liefst vijftig kunstenaars die in Laren wonen of hier over een atelier beschikken. Zowel prof als amateur en langs kunstwerken van makers die het niet kunnen laten. Naast de ateliers die het publiek kan bezoeken, is er ook expositieruimte waar kunstenaars die niet over een atelier beschikken hun werk kunnen tonen. Bron: Laarder Courant de Bel