iedere keer in die flow

‘Iedere keer opnieuw in die flow om nieuwe wereld te onthullen’

27 nov.- Kunstenares Annemarie Bitter exposeert de hele maand december haar werk aan de kunstmuur van Het Brinkhuis. De Larense tekent haar hele leven lang. Met academische precisie -zonder ooit op een academie gezeten te hebben- schetsen haar lijntjes op de meest verfijnde manier het handschrift van haar werk. Haar stijl is gemakkelijk te herkennen: verstild, poëtisch, van binnenuit.
Wie de expositie met ruim dertig pen- en kleurpotloodtekeningen bezoekt, ziet beelden uit Bitters leven van alledag; op een spontane manier getekend in een feilloze techniek. ‘De zeggingskracht van haar werk is dan ook misschien wel dat ze de wereld – of die van de beschouwer, koper of opdrachtgever- mooier wil maken. Een dagelijkse opdracht die ze niet kan laten. Thuis aan tafel. Onverschillig welk potlood, pen of papier ze ook gebruikt. Iedere keer opnieuw komt ze in die flow om een nieuwe wereld -haar wereld- te onthullen’, aldus haar echtgenoot Leo Janssen.

Boek

De (verkoop)expositie duurt tot en met 31 december. De tentoonstelling wordt officieel geopend op zaterdag 6 december door drs. Karel Loeff, directeur Heemschut en oud-voorzitter Historische Kring Laren. Daarna wordt het eerste exemplaar van het boek De stille aandacht in het werk van Annemarie Bitter overhandigd aan burgemeester Elbert Roest van Laren. Het boek is in een beperkte oplage van driehonderd exemplaren gedrukt. Te koop tijdens de expositie en daarna exclusief te verkrijgen bij de Larense Boekhandel aan de Naarderstaat. Het boek, geschreven en samengesteld door Janssen, leest als een beeldverhaal dat de kijker in staat stelt op een unieke manier inzage te krijgen in de wereld van Annemarie Bitter. Bron: Laarder Courant de Bel